Värna Hårkan, ett möte med Jämtflugan

När jag som bäst stod och rensade vår lunch dök det upp två herrar från Jämtflugan. De bad att få se fiskekort och att svara på en enkät. De berättade också att det kommit in en skrivelse till fiskevårdsföreningen för Edsforsenområdet. Vi blev mycket glada att för första gången få visa våra fiskekort och att Patrick Bjurenståls brev kommit fram och fått ett seriöst mottagande.

Enkäten gick ut på att kartlägga hur mycket fisk som släpps tillbaka, tas upp och vilka värden som betyder mest vid strömmen.  Dessa värden var pris, storlek på fisk, mängd fiskare vid forsen.

Enkätresultaten skulle lämnas till Länsstyrelsen som sedan utifrån detta ska ge en rekommendation till lämpliga åtgärder för fiskevårdsområdet. CKNR hoppas på fönsteruttag (t.ex. 35-45cm) och sänkt tillåten mängd fiskar som får tas upp.

Herrarna berättade att arbetet för närvarande går ut mycket på att öka kontrollen av fiskekort, bli av med tjuvfiskande ”bonnläppar” som tycker de har fiskerätt av gammal hävd. Men framförallt att få till ett stopp/minskning av det enormt hårda nätandet i sjön ovanför Edsforsen.

Vi fick även telefonnummer till dem ifall det skulle dyka upp tjyvfiskare som fyller kassar med fisk för att sedan kvickt försvinna.

Intrycket var hur som helst oerhört gott. Det kändes väldigt skönt att det finns engagemang lokalt och att det bedrivs arbete för att bevara det fina fisket och att Edsforsen ska får fortsätta vara den pärla den är. Trots invasionen av fiskare som stundtals råder.

Peace out

//snyggles

Annonser

2 Responses to Värna Hårkan, ett möte med Jämtflugan

  1. […] Läs om det här! […]

  2. […] Läs mer om Grabbarna från Jämtflugan och om vad som händer i fiskevårdsväg i Edsforsen här! […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: